NL-Repertoire

Het repertoire van L’Heure de Musique omvat grote werken voor blaas- en strijkinstrumenten. Voegt men daar een piano aan toe, dan wordt het palet nog uitgebreider.

Zo werden in 2013 twee kwintetten van Mozart gespeeld: voor klarinet en strijkkwartet en voor blaasinstrumenten en piano. Tijdens het seizoen 2014-2015 kwam het Septet op. 20 van Ludwig van Beethoven voor viool, altviool, cello, contrabas, klarinet, fagot en hoorn aan bod. In 2016 bleef L’Heure de Musique in het musikale Wenen en speelde het Octet van Schubert voor twee violen, altviool, cello, contrabas, klarinet, fagot en hoorn. Na Mozart, Beethoven en Schubert kwam Brahms vanzelfsprekend naar boven met zijn Eerste Serenade.

In 2018 wijdt l’Heure de Musique zich aan drie meesterwerken die het laatste kwart van de XIXde eeuw kenmerken, met name de Siegfried Idyll van Richard Wagner, de Lieder eines fahrenden Gesellen van Gustav Mahler en de Prélude à l’Après-Midi d’un Faune van Claude Debussy. De leidraad die deze stukken verbindt is het gevoel van ‘félicité’, een mengsel van kalmte, gelukzaligheid en vreugde.

Deskundige en ervaren musici hebben die drie werken voor een ensemble van 11 instrumenten bewerkt. Hun moeilijke opgave was het de klankkleur en de stemming van de originele stukken met een kleiner ensemble weer te geven. Maar het is prachtig gelukt!