Wie zijn wij ?

Claudine Schott, viool ; Mariko Fujita, viool ; Laure Bonnemaison, altviool ; Christine Mazingue Perche, cello ; Natacha Save, contrabas ; Anna Kelber, fluit ; François Héroufosse, obo ; Alain Baudhuin, klarinet ; Pierre Dubuisson, fagot ; Paul Litterio, hoorn

Niet op de foto : Claire Sarah Fouché, contrabas ; Rozanne Descheemaker, hoorn ; Alyssia Hondekijn, harp ; Stefan De Moor, bariton

Traditioneel bereiden onze muziekscholen en conservatoria getalenteerde jonge mensen voor op een loopbaan als beroepsmuzikant maar daarnaast weten ze ook begaafde amateurs met het muziekvirus te besmetten. De muzikanten waarmee u het komende uurtje zal doorbrengen, zijn in dit vruchtbare systeem gevormd. Het is een internationaal ensemble, met muzikanten uit België, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Ze mogen dan al wel een fraaie loopbaan achter zich hebben, hun muzikale spontaniteit zijn ze nog niet verloren. Hun individuele ervaringen zorgen voor een unieke groepsinterpretatie. Immers, alleen door de intieme uitwisseling van muzikale ideeën en gevoelens, kan de magie van de kamermuziek echt tot haar recht komen.

Ze streven ernaar hun interpretaties en emoties te delen met het publiek en in het bijzonder met mensen die, om welke reden dan ook, nooit concerten bijwonen. Uit menselijke interesse en vrijwilligheid spelen ze dan ook soms voor liefdadigheidsorganisaties.

In hun zoektocht naar een muzikaal ideaal worden de musici van L’Heure de Musique begeleid door onder andere Didier Poskin, docent cello aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en door de dirigent Guy Van Waas.Van deze ervaren meesters krijgen ze waardevolle begeleiding en advies, waarvoor ze hen uitermate dankbaar zijn.